Kontakta oss på telefon 0303 - 459 459 eller support@nettobrand.se

Telefon 0303 - 459 459 / support@nettobrand.se

Trygg E-handel

Black friday!

2016-11-24 av Kristofer Larsson

Vi har för första gången möjligheten att under 24 timmar erbjuda er ännu bättre priser på ett urval av de mest populära produkterna som vi har i lager just nu. Passa på att säkra julefriden samtidigt som du får pengar över till något som är roligare att köpa. 

Butik på Tradera

2015-02-19 av Kristofer Larsson

Idag har vi startat butik på Tradera. I butiken kommer ni hitta de flesta av våra produkter som finns på nettobrand.se men vi kommer också auktionera ut specialdesignade brandsläckare. Så håll ögonen öppna!

Klicka på bilden nedan för att kika på vår Tradera-butik.

6 kg pulversläckare för hemmabruk

2013-10-30 av Kristofer Larsson

Ska du köpa en brandsläckare? Det finns många olika typer släckutrustning och det är inte alltid lätt att veta vad som ska användas var. För hemmabruk rekommenderas 6 kg pulversläckare.

Till hemmet bör du välja en sexkilos pulversläckare med standardmärkningen SS-EN-3-7, den är accepterad av branschen och myndigheter och kan hanteras av även ovana personer (Foto: MSB).

6 kg pulversläckare

Som släckredskap i lägenhet, villa och fritidshus rekommenderas i första hand sexkilos pulversläckare. Det är bra om den har standardmärkningen SS-EN 3-7. En pulversläckare som är märkt SS-EN 3-7 är accepterad av både branschen och myndigheterna.

Pulversläckare är märkta med effektivitetsklass. Klass 43A 233 BC eller högre rekommenderas. Effektivitetsklass är ett mått på hur stora bränder en brandsläckare kan släcka. Klassningen bestäms efter test av bränder i olika material och mängd. Måttet 43A motsvarar till exempel en soffa ca 4,3 meter lång.

Varför pulversläckare?

Med 6 kilos pulversläckare har även ovana personer goda förutsättningar att släcka de bränder som kan uppstå i ett hem. Den släcker branden snabbare och säkrare än en skumsläckare och har en oöverträffad släckkapacitet i förhållande till sin vikt och storlek. 

Alla pulversläckare går dessutom att använda i elektrisk utrustning och är relativt underhållsfria om de förvaras inomhus. Pulver har också en god förmåga att komma runt i vinklar i rummet. Det transporteras helt enkelt runt med hjälp av luftrörelserna i brandrummet.

Saneringskostnaderna ett överkomligt problem

Nackdelen med pulversläckare är att de smutsar ner. Men smutsigt blir det även när det brinner. Det gäller därför att släcka så fort som möjligt och då är pulver bäst. Saneringen efteråt är ett överkomligt problem. 

I allmänhet är det bättre att använda pulversläckare vid en mindre brand och ta saneringskostnaden istället för att ta en större brandskada. Du kan även kontrollera med ditt försäkringsbolag vilka villkor som gäller.

Så här använder du en brandsläckare:

  1. Dra ur säkringen.
  2. Lossa slangen.
  3. Rikta munstycket mot det som brinner. Sikta långt ner, inte mot toppen av lågorna.
  4. Gå nära branden och huka dig ner.
  5. Tryck in handtaget.
  6. Rör dig runt branden så att du kommer åt ordentligt.

 

OBS! Man kan bara använda en brandsläckare en gång. Sedan måste den omedelbart lämnas in för översyn och påfyllning, även om man bara sprutat lite.

Källa: www.dinsäkerhet.se

Osäker på hur du skall montera din brandsläckare?

2013-07-01 av Kristofer Larsson

Nu har vi uppdaterat vår facebooksida med ett par bilder där vi visar hur vi monterar brandsläckare.

Vår facebooksida: https://www.facebook.com/nettobrand.se

Länk direkt till albumet: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.485202031549176.1073741825.420538814682165&type=1&l=081fd8c549 

Nytillkomna produkter

2013-05-11 av Kristofer Larsson

Nu har vi utökat butiken med produkter från Housegard, Permalex och Nexa. Vi arbetar intensivt med att snart visa nya produkter under kategorin "Utrymning"

Stora förändringar!

2013-02-25 av Kristofer Larsson

Just nu arbetar vi väldigt intensivt med att uppdatera shopen, totalt är vi uppe i hela 188(!) produkter på hemsidan och fler läggs till. Vi har under dagen fokuserat på industri/verkstad-kategorin för att kunna erbjuda företagen så stort utbud som möjligt. Om ni saknar någon produkt så kan ni skicka ett mail till oss på support@nettobrand.se.

/Personalen

Nu är vi tillbaka med full styrka

2013-01-10 av Kristofer Larsson

Efter jul och nyår så är alla tillbaka på kontor och lager för att kunna leverera era beställningar så fort som möjligt.
Vi kommer under närmaste veckorna presentera fler varor som vi har pressat priserna på.

Hälsningar personalen

Sårvård från Cederroth
Brandsläckare och brandvarnare - System Nexa
Brandsläckare från Dafo
Brandsläckare och brandvarnare från Deltronic
Brandsläckare från Housegard